Cercador

S'han trobat 447 resultats per viatgers de la gran anaconda.

  • Toni Arbonès: "Fa 13.000 anys que l'home no sap evitar la guerra"
    Escolta àudio
    La nit dels ignorants 3.0

    Toni Arbonès: "Fa 13.000 anys que l'home no sap evitar la guerra"

    Les converses de pau avancen molt lentament, Rússia mobilitza més tropes cap a Ucraïna i continua bombardejant civils. Segons un text elaborat per l'espionatge britànic, la invasió està estancada i les tropes russes segueixen patint nombroses baixes. Els ucraïnesos segueixen defensant el seu país i mantenen la moral alta. El periodista Antoni Arbonès, de la secció d'internacional de Catalunya Ràdio i director i presentador del programa "Els viatgers de la Gran Anaconda", acaba de tornar de la capital de Moldàvia, Chisinau, situada a prop de la frontera sud d'Ucraïna i del territoris de Transnístria, sota domini rus.

  • Toni Arbonès: "El viatger és un reporter en potència"
    Escolta àudio
    La nit dels ignorants 3.0

    Toni Arbonès: "El viatger és un reporter en potència"

    "Els viatgers de la Gran Anaconda", compleix 25 anys recorrent el món a través de converses amb gent apassionada dels viatges. Per assaborir aquestes noces d'argent, el seu director i realitzador, Toni Arbonès, acaba de publicar un llibre amb les "entrevistes escollides", una selecta tria amb afany periodístic i viatger, per recórrer la terra des de la ràdio, amb la mirada oberta al món.

  • L'anguila, el peix misteriós del qual ningú es recorda
    Escolta àudio
    Un restaurant caníbal a Berlín

    L'anguila, el peix misteriós del qual ningú es recorda

    Quant fa que no mengeu anguila? Amb la pescadora i antropòloga Àgueda Vitòria parlem d'aquest peix blau d'aigua dolça misteriós i fascinant que està amenaçat. També coneixerem el projecte Rooftop Smokehouse, que elabora anguila fumada. Visita el restaurant caníbal Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, amb qui parlarem dels ous: la seva cocció i les seves propietats. Al "Nyap o top" convidem Toni Arbonès per celebrar els 25 anys d'un dels programes històrics de Catalunya Ràdio, "Els viatgers de la Gran Anaconda". També descobrirem el so del Salvador Garcia-Arbós i el plat estrella d'un restaurant de Valls especialitzat en esmorzars de forquilla, Ca l'Àngel.

  • Toni Arbonès: "Veure el món de prop ens fa millor persones"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Toni Arbonès: "Veure el món de prop ens fa millor persones"

    El director i presentador d'"Els viatgers de la Gran Anaconda" explica la clau de la longevitat del seu programa a Catalunya Ràdio, en antena des de fa més de 25 anys: "L'Anaconda és molt modesta i molt lliscosa. És una serp que té set vides." Toni Arbonès acaba de publicar el llibre "Els viatgers de la Gran Anaconda. Entrevistes escollides", on ha seleccionat 25 converses amb els viatgers que han passat pel seu programa, des del 1996. Arbonès coincideix amb els membres de la secció "Entre tots no en fem un", que apunten un viatge pendent que tenen per fer.

  • El tast de la Gran Anaconda: Napata (Sudan) amb I. Cordón, dra. Arqueologia i Història Antiga (UAB)
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    El tast de la Gran Anaconda: Napata (Sudan) amb I. Cordón, dra. Arqueologia i Història Antiga (UAB)

    La reialesa de Cuix, antic regne africà, era nòmada. S'establia al lloc que li semblava més adient en funció de les seves necessitats, ja fossin vitals o defensives. Aquesta itinerància la convertia en una mena de regnat ambulant. Va ser així com van erigir Napata, una de les seves capitals, a la confluència de tres rius, el Nil Blau, el Nil Blanc i l'Atbara. Just allà on s'alça el ¿abal Barka, la muntanya pura o santa. Els faraons del regne de Cuix van fer de Napata un indret alhora màgic i sagrat. Tuthmosis III hi va fer erigir un temple dedicat al déu Osiris. Els viatgers i viatgeres que arriben avui dia a Napata i es passegen per les restes mig enterrades del que van ser temples i palaus senten encara l'energia del lloc. Viatge a Napata, al Sudan, amb Irene Cordón, doctora en Arqueologia i Història Antiga per la UAB.

  • La proposta literària: Sylvain Tesson, un exili voluntari al cap dels Cedres del Nord, a Sibèria
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    La proposta literària: Sylvain Tesson, un exili voluntari al cap dels Cedres del Nord, a Sibèria

    "M'havia promès viure com un ermità, al fons dels boscos, abans de complir els quaranta anys". Ho afirma Sylvain Tesson, el polifacètic aventurer, escriptor, geòleg, viatger i escriptor francès. Per això va decidir instal·lar-se durant sis mesos en una cabana a la vora del llac Baikal, a la punta del cap dels Cedres del Nord, a Sibèria. Un exili voluntari a 120 quilòmetres del poble més proper. Sense cap veí ni rutes d'accés. Amb un hivern amb temperatures de 30 graus sota zero i un estiu amb ossos a la ribera. El que per a molts podria semblar una bogeria per a en Tesson es tractava ni més ni menys que del paradís. Allà, afirma, va inventar una vida sòbria i bella. Reduïda a gestos simples. Conclou: "La immobilitat em va donar el que ja no em donava el viatge". La vida simple, de Sylvain Tesson és una de les propostes literàries de l'editor, escriptor i viatger Enric Soler. A l'espai "Rius de tinta" d'"Els viatgers de la Gran Anaconda".

  • El tast de l'Anaconda: Rius de tinta amb l'editor i escriptor Enric Soler
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    El tast de l'Anaconda: Rius de tinta amb l'editor i escriptor Enric Soler

    "M'havia promès viure com un ermità, al fons dels boscos, abans de complir els quaranta anys." Ho afirma Sylvain Tesson, el polifacètic aventurer, escriptor, geòleg, viatger i escriptor francès. Per això es va instal·lar durant sis mesos en una cabana a la vora del llac Baikal, a la punta del cap dels Cedres del Nord, Sibèria. Allà, afirma, va inventar una vida sòbria i bella. Reduïda a gestos simples. "La immobilitat", conclou, "em va donar el que ja no em donava el viatge". La vida simple, de Sylvain Tesson, és una de les propostes literàries de l'editor, escriptor i viatger Enric Soler. A l'espai "Rius de tinta" d'"Els viatgers de la Gran Anaconda".

  • El tast d'"Els viatgers de la Gran Anaconda": pel nord del Pakistan amb Joan Riera, antropòleg
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    El tast d'"Els viatgers de la Gran Anaconda": pel nord del Pakistan amb Joan Riera, antropòleg

    El Pakistan és un país extens, també d'extrems, molt divers i, fins a cert punt, contradictori. Potser parlem de molts països. És un "Frankenstein", diu l'antropòleg Joan Riera. Un país fill d'un gran riu, l'Indus, que el travessa pel bell mig de punta a punta, des de la serralada de l'Hindu Kush, al nord, fins a la seva desembocadura al mar d'Aràbia. Allà dalt, entre els cims punxeguts de l'Hindu Kush i el Karakorum, hi ha algunes de les valls més fascinants i enigmàtiques de la Terra. La vall de Hunza, per exemple, regió descrita al Mahabharata indi, que podria haver inspirat el Shangri-la de James Hilton. Pel nord del Pakistan, amb Joan Riera, antropòleg.

  • "Els viatgers de la Gran Anaconda"
    Escolta àudio
    Dies de ràdio

    "Els viatgers de la Gran Anaconda"

    És el programa de Catalunya Ràdio dedicat als viatges, la geografia, la natura i l'antropologia. Toni Arbonès el realitza i presenta des del 1996 fins al 2008. I torna a l'antena l'any 2012.

  • "Sud-amèrica a l'aquarel·la", amb Joan León
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    "Sud-amèrica a l'aquarel·la", amb Joan León

    Joan León es va passar un any a Sud-amèrica cercant un raconet, una ombra, un lloc mínimament còmode... per poder-hi dibuixar. La idea era travessar el continent de sud a nord. Per bé que sovint no sabia si anar cap a un costat o cap a un altre, però sempre cap al nord... i dibuixant. "Dibuixar", diu en Joan, "és l'excusa per aturar-se i per disposar d'un temps per conèixer més a fons el lloc que visites." Per això en l'equipatge hi portava un petit estoig amb aquarel·les. A més a més, per a en Joan, dibuixar també era un ganxo per relacionar-se amb la gent del lloc que, encuriosida, se li acostava per veure què feia. "A mi", reconeix en Joan León, "m'agraden els llocs vius, on hi viu gent i puc xerrar i aturar-me a dibuixar i que em preguntin, -ostres!, què fas?'". Tot i que a Valparaíso, Xile, l'atzar li va jugar una mala passada. "Sud-amèrica a l'aquarel·la", amb Joan León, arquitecte i viatger.
    "Els viatgers de la Gran Anaconda" també creuarem fronteres, en aquest cas al sud-est d'Àsia, amb Josep Maria Romero, el Viatger de la Gran Anaconda en marxa.

  • El viatge més llarg, la visió del més enllà de la mort dels aimares de l'altiplà bolivià
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    El viatge més llarg, la visió del més enllà de la mort dels aimares de l'altiplà bolivià

    "'Jiguaña' en llengua aimara vol dir mort, però no només vol dir mort, també vol dir viatge, començament d'un viatge". El periodista Adolf Beltran ens introdueix d'aquesta manera en l'univers dels aimares de l'altiplà bolivià, a través d'una de les festes més marcades del seu calendari ritual i cerimonial: la festa de les "ñatitas". "En moltes tradicions espirituals", diu Beltran, "l'ànima o les ànimes viatgen, pugen, baixen, van amunt i avall... ronden." Les "ñatites" són les calaveres. Molts aimares o mestissos, ciutadans de La Paz o d'altres poblacions de l'altiplà andí tenen "ñatitas" en petits altars, a casa, durant tot l'any. La idea de fons és que aquella calavera fa una mica de mediació entre el món terrenal i el món espiritual, sobrenatural. Creuen que et pot fer favors perquè se'ls atribueix la capacitat d'influir. "La festa de les ñatitas" de Bolívia és la primera etapa d'"El viatge més llarg", a càrrec del periodista Adolf Beltran.
    Les peculiaritats de la vida al límit a les illes Svalbard, a Noruega, on està prohibit néixer o morir, amb la fotògrafa, Kris Ubach; la vida de la gent ordinària a Rayong, Tailàndia, amb el viatger de "La Gran Anaconda" en marxa, Josep Maria Romero; i un viatge amb els trolley boys de Manila, a les Filipines, configuraran "Els viatgers de la Gran Anaconda" de la setmana.

  • Molokai, paradís i infern alhora, una de les illes que mantenen les pures tradicions hawaianes
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    Molokai, paradís i infern alhora, una de les illes que mantenen les pures tradicions hawaianes

    Aterrem a Molokai, a l'arxipèlag de Hawaii per conèixer de prop els misteris que s'amaguen en alguns dels racons més inaccessibles de l'illa. Amb el periodista de viatges Jordi Canal Soler a l'espai "Viatges per la història".
    Us parlarem dels "Nòmades digitals". Aquesta és la història d'una nova generació de viatgers que viuen més en el món virtual que en el que anomenem real. A l'espai "El viatger de la Gran Anaconda en marxa" amb el viatger i escriptor Josep Maria Romero.
    A l'espai "Les llengües de l'Anaconda" ens endinsem a conèixer "L'ainu, Japó". Aquesta és la història d'una llengua que gairebé ja no parla ningú: l'ainu, al Japó. Ni la majoria dels mateixos japonesos tenen coneixement de la seva existència. Amb David Valls, lingüista.

  • David Valls ens presenta el llibre "Les llengües de l'Anaconda"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    David Valls ens presenta el llibre "Les llengües de l'Anaconda"

    David Valls és lingüista, i s'ha especialitzat en etnolingüística i en les llengües de Papua Nova Guinea, el lloc del món on hi ha més diversitat lingüística. Acaba de publicar "Les llengües de l'Anaconda" (ed. Viena), un recull d'algunes de les seves contribucions sobre les llengües del món al programa radiofònic "Els viatgers de la Gran Anaconda".

  • Llibres a dojo
    Escolta àudio
    Dies de ràdio

    Llibres a dojo

    "Els viatgers de la Gran Anaconda", que realitza Toni Arbonès, és el programa de Catalunya Ràdio que genera l'edició de més llibres. Un fenomen curiós. Ja n'han sortit vuit.

  • Viatjant per la pell, un llarg periple per tot el planeta per trobar els millors tatuatges
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    Viatjant per la pell, un llarg periple per tot el planeta per trobar els millors tatuatges

    Pels maoris d'Aotearoa, Nova Zelanda, el tatuatge de la cara, "moko", és un carnet d'identitat, una mena de passaport que els garanteix el trànsit a l'eternitat. A les illes Marqueses, hi havia pobles en els quals els tatuatges no acabaven mai. Arribaven a quedar del tot negres de la tinta injectada a la pell. I a Etiòpia, els dizi es tatuaven amb herbes corrosives que destruïen l'epidermis. Joana Catot fa anys que viatja per trobar tatuatges, pobles que es tatuen o per trobar les eines que fan servir. Ha compartit secrets amb els pigmeus baka del Camerun, els matsés de l'Amazònia, els rabaris de Gujarat i amb els mestres tatuadors de Birmània, que són astròlegs. És un llarg periple per les pells del planeta. Viatjant per la pell, amb Joana Catot, tatuadora. També farem una passejada per la zona de Xangai que havia estat sota domini francès. A l'espai "El viatger de la Gran Anaconda en marxa", amb el viatger i escriptor Josep Maria Romero. Acompanya'ns, si et ve de gust, a "Els viatgers de la Gran Anaconda".

Anar al contingut